Statele Unite cer întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Statele Unite au cerut, marţi, Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite să se reunească de urgenţă după ce Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, informează France 24.

1894 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Statele Unite cer întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a purtat o conversaţie cu ambasadorul Chinei, Liu Jieyi, cea care deţine preşedenţia Consiliului în această lună, căreia i-a cerut să convoace o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate. Este de aşteptat ca şedinţa să se desfăşoare miercuri.

Această solicitare vine la câteva ore după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a zburat aproximativ 930 de kilometri, înainte de a cădea în Zona Economică Exclusivă a Japoniei. Experţii spun că această rachetă are capacitatea de a atinge statul american Alaska.

Reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe ale Apărării din Coreea de Nord au susţinut că racheta ar fi atins altitudinea de 2.802 kilometri şi că a zburat 933 de kilometri.

Potrivit unui comunicat emis de regimul de la Phenian, "Coreea de Nord este capabilă să ţintească orice regiune din lume şi în acest fel pune capăt ameninţării prezentate de Statele Unite, asigurând pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană şi în întreaga regiune."

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici