Statele Unite consideră un "semnal pozitiv" reacţia lui Fidel Castro

Administraţia Barack Obama consideră drept un "semnal pozitiv" reacţia fostului preşedinte cubanez Fidel Castro la apropierea istorică pe plan diplomatic între Statele Unite şi Cuba.

396 afișări
Imaginea articolului Statele Unite consideră un "semnal pozitiv" reacţia lui Fidel Castro

Fidel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Considerăm un semnal pozitiv referirea domnului Fidel Castro la norme şi principii internaţionale. Sperăm că aceste norme şi principii vor fi aplicate de Administraţia cubaneză, pentru construirea unui stat democratic, stabil şi prosper", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Fidel Castro a rupt tăcerea, după mai multe luni, recunoscând într-o scrisoare că nu are încredere în Statele Unite, dar că nu respinge apropierea recentă de Washington. "Nu am încredere în politica Statelor Unite şi nu am schimbat niciun cuvânt cu ei, dar acest lucru nu înseamnă în niciun caz o respingere a unei soluţii paşnice la conflicte", a declarat liderul istoric cubanez, în vârstă de 88 de ani.

"Preşedintele Cubei, Raul Castro, a luat măsuri pertinente în virtutea prerogativelor sale. (...) Apărăm în continuare cooperarea şi prietenia între toate popoarele lumii, inclusiv cu adversarii noştri politici", a precizat Fidel Castro.

Statele Unite şi Cuba au decis recent reluarea relaţiilor diplomatice după cinci decenii de tensiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici