Statele Unite: Echipament de protecţie anti-Ebola, pus în vânzare de Halloween - FOTO

Echipamentul anti-Ebola - salopetă albă, cizme din cauciuc, mănuşi, mască şi ochelari de protecţie - se regăseşte în acest an pe lista costumelor care pot fi cumpărate până vineri în Statele Unite ale Americii cu ocazia sărbătorii Halloween, informează AFP.

334 afișări
Imaginea articolului Statele Unite: Echipament de protecţie anti-Ebola, pus în vânzare de Halloween - FOTO

Statele Unite: Echipament de protecţie anti-Ebola, pus în vânzare de Halloween - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania Brands On Sale a vândut, cu 79,99 dolari bucata, sute de astfel de costume pentru bărbaţi, care imită ţinutele de protecţie contra maladiei Ebola, a dezvăluit luni directorul acestei firme, Johnathon Weeks.

Săptămâna trecută, Brands On Sale a adăugat şi o versiune "sexy" pentru femei, care include o mini-uniformă albă de infirmieră în locul salopetei. Costumul anti-Ebola feminin este comercializat cu preţul de 59,99 dolari.

Deocamdată, doar 12 astfel de costume feminine au fost vândute.

În contextul în care Statele Unite şi lumea întreagă sunt cuprinse de îngrijorare din cauza epidemiei care a făcut aproximativ 5.000 de morţi în Africa de Vest, iniţiativa a fost aspru criticată pe reţelele de socializare. Revista Mother Jones consideră că acest costum reprezintă "o culme a stupidităţii".

Johnathon Weeks spune însă că persoanele care adoră provocările pot să se deghizeze în acest an, de Halloween, în frunze de marijuana sau în călugăriţe însărcinate.

Potrivit Federaţiei naţionale a comercianţilor cu amănuntul - National Retail Federation -, americanii vor cheltui în acest an de Halloween, o sărbătoare extrem de populară în această ţară, peste 2,8 miliarde de dolari pe costume, dintre care jumătate sunt pentru cumpărătorii adulţi. Aproximativ 75 milioane de americani adulţi se vor deghiza în acest an de Halloween.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici