Statele Unite îl sancţionează pe liderul Republicii Srpska, din cauza periclitării stabilităţii Bosniei-Herţegovina

Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri, sancţionarea liderului Republicii Srpska, Milorad Dodik, membru al Preşedinţiei tripartite a Bosniei-Herţegovina, pentru acte de corupţie şi ameninţări la adresa stabilităţii naţiunii, conform site-ului Axios.com.

1259 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îl sancţionează pe liderul Republicii Srpska, din cauza periclitării stabilităţii Bosniei-Herţegovina

Statele Unite îl sancţionează pe liderul Republicii Srpska, din cauza periclitării stabilităţii Bosniei-Herţegovina

"Actele de corupţie destabilizatoare comise de Milorad Dodik şi tentativele de anulare a Acordurilor de Pace de la Dayton, motivate de interese personale, ameninţă stabilitatea Bosniei-Herţegovina şi a întregii regiuni", anunţă Departamentul Trezoreriei de la Washington, care a dispus impunerea de sancţiuni economice împotriva lui Milorad Dodik şi a grupului media pe care îl controlează.

La rândul său, Departamentul de Stat a introdus interdicţii de călătorie pentru oficiali bosniaci de etnie sârbă acuzaţi de corupţie.

Milorad Dodik, membru al Preşedinţiei tripartite a Bosniei-Herţegovina, a ameninţat că va retrage Republica Srpska din instituţiile naţionale, inclusiv din Administraţia fiscală, sistemul judiciar şi forţele armate, în scopul reconstituirii armatei sârbo-bosniace.

"Aceste acţiuni echivalează cu o secesiune fără a o proclama oficial şi reprezintă cea mai mare ameninţare pentru Bosnia-Herţegovina în perioada post-conflict", a declarat emisarul Naţiunilor Unite, Christian Schmidt.

Uniunea Europeană a criticat activităţile lui Milorad Dodik, dar nu a reuşit să impună sancţiuni împotriva Republicii Srpska, entitatea sârbă din Bosnia-Herţegovina, din cauza opoziţiei exercitate de Ungaria şi pentru a nu afecta relaţiile cu Serbia şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici