Statele Unite îndeamnă Coreea de Nord să renunţe imediat la programul de înarmare nucleară

Coreea de Nord trebuie să asume imediat angajamentul renunţării la programul nuclear, a afirmat miercuri secretarul de Stat american, Mike Pompeo, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1019 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îndeamnă Coreea de Nord să renunţe imediat la programul de înarmare nucleară

Statele Unite îndeamnă Coreea de Nord să renunţe imediat la programul de înarmare nucleară

"Suntem angajaţi în sensul abandonării permamente, verificabile şi ireversibile a programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord, iar acest lucru trebuie făcut fără întârziere", a declarat Mike Pompeo.

Şeful diplomaţiei americane a subliniat că eforturile în sensul denuclearizării complete a Coreei de Nord sunt în "etapele iniţiale", iar rezultatul este încă "necunoscut".

Coreea de Nord a acceptat principiul "denuclearizării complete" în schimbul unor garanţii de securitate, a anunţat recent preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In. Regimul de la Phenian a semnalat deja că suspendă testele atomice şi balistice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici