Statele Unite îndeamnă ţările africane să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, le-a cerut vineri liderilor africani să ia măsuri şi să pună presiune asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la programul nuclear şi la testarea rachetelor balistice, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

376 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îndeamnă ţările africane să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord

Statele Unite îndeamnă ţările africane să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord

"Toate naţiunile trebuie să acţioneze în implementarea deplină a sancţiunilor ONU. În continuare vă cer să luaţi măsuri suplimentare pentru a presa Republica Populară Democrată Coreeană (denumirea oficială a Coreei de Nord -n.red.) prin degradarea relaţiilor diplomatice cu regimul lor, ruperea legăturilor economice, expedierea tuturor muncitorilor nord-coreeni şi reducerea prezenţei Coreei de Nord în ţara voastră", a declarat Rex Tollerson în cadrul unei reuniuni de comerţ şi securitate a miniştrilor africani.

Departamentul de Stat SUA a anunţat, joi, că Sudanul s-a angajat să rupă relaţiile comerciale şi militare cu statul nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici