Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

  • Administraţia Joe Biden intenţionează să diminueze cu 130 de milioane de dolari asistenţa militară oferită Egiptului.
  • Măsura are rolul exercitării de presiuni pentru îmbunătăţirea situaţiei drepturilor omului.
647 afișări
Imaginea articolului Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

Administraţia Joseph Biden intenţionează să diminueze cu 130 de milioane de dolari asistenţa militară oferită Egiptului, pentru a exercita presiuni în scopul îmbunătăţirii situaţiei drepturilor omului, afirmă un oficial de la Washington citat de agenţia Reuters.

Decizia îi aparţine secretarului de Stat Antony Blinken. Statele Unite oferă Egiptului, un stat partener, asistenţă militară anuală în valoare de 300 de milioane de dolari. Fostele administraţii de la Washington au continuat, în pofida obiecţiilor Congresului, să ofere acest ajutor în întregime, argumentând că este în interesul securităţii naţionale a SUA.

Însă acum ajutorul va fi redus cu 130 de milioane de dolari, pentru a fi exercitate presiuni asupra Administraţiei Abdel Fattah Al-Sisi în scopul îmbunătăţirii situaţiei drepturilor omului. Departamentul de Stat de la Washington va face un anunţ pe această temă peste câteva zile.

Zeci de organizaţii internaţionale au cerut Administraţiei de la Washington să reducă asistenţă acordată Egiptului, "pentru a transmite un mesaj clar asupra seriozităţii angajamentului susţinerii drepturilor omului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici