Statele Unite îşi retrag avioanele de luptă din Libia, anunţă Pentagonul

Armata americană a retras luni avioanele de luptă pe care le-a angajat în campania internaţională din Libia, a anunţat Pentagonul, după ce Washingtonul a acceptat, la sfârşitul săptămânii trecute, să îşi prelungească raidurile pentru 48 de ore.

159 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îşi retrag avioanele de luptă din Libia, anunţă Pentagonul

Statele Unite îşi retrag avioanele de luptă din Libia, anunţă Pentagonul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţial, Statele Unite au prevăzut să îşi retragă avioanele de luptă şi rachetele Tomahawk din teatrul de operaţiuni începând de la sfârşitul săptămânii, aliaţii săi din cadrul NATO preluând operaţiunile de joi.

Însă, duminică, Washingtonul a acceptat cererea NATO de a efectua lovituri aeriene în Libia până luni, din cauza "condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă".

De luni, de la ora 22.00 GMT (marţi, 1.00, ora României), niciun avion de luptă american nu a mai efectuat nicio misiune, a anunţat căpitanul Darryn James, un purtător de cuvânt al Pentagonului, care a subliniat, totodată, că avioanele erau pregătite să intervină "în cazul în care NATO va solicita acest lucru".

De duminică, de la ora 22.00 GMT (luni, 1.00, ora României), şi până luni, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), avioanele de luptă americane au efectuat cel puţin două raiduri, dar nu a fost lansată nicio rachetă Tomahawk, a adăugat căpitanul James.

Armata americană va mai furniza de-acum numai avioane pentru alimentare în zbor şi va efectua misiuni de bruiaj şi supraveghere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici