Statele Unite militarizează Marea Chinei de Sud, acuză Ministerul chinez al Apărării

Statele Unite militarizează Marea Chinei de Sud prin misiuni de patrulare şi prin organizarea unor exerciţii militare, acuză Ministerul chinez al Apărării, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

549 afișări
Imaginea articolului Statele Unite militarizează Marea Chinei de Sud, acuză Ministerul chinez al Apărării

Statele Unite militarizează Marea Chinei de Sud, acuză Ministerul chinez al Apărării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

China a îndemnat în mod repetat Statele Unite să nu se implice în disputele maritime din Marea Chinei de Sud, unde Beijingul a început să construiască insule artificiale.

Washingtonul a cerut Beijingului să renunţe la revendicările teritoriale şi să respecte legislaţia internaţională.

"Statele Unite amplifică presupusa ameninţare venită din partea Chinei în tentativa de a genera tensiuni între China şi alte ţări", a declarat Yang Yujun, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.

"China este extrem de preocupată de militarizarea de către Statele Unite a Mării Chinei de Sud", a acuzat oficialul chinez.

"De mult timp, Statele Unite au efectuat operaţiuni frecvente de supraveghere, trimiţând nave şi avioane militare în regiune", a adăugat Yang Yujun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici