Statele Unite nu iau în considerare recunoaşterea anexării de către Israel a Înălţimilor Golan

Statele Unite nu iau în considerare recunoaşterea suveranităţii Israelului în teritoriul controlat din Înălţimile Golan, a declarat John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, în cadrul unei vizite în Israel, relatează Reuters.

657 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu iau în considerare recunoaşterea anexării de către Israel a Înălţimilor Golan

Statele Unite nu iau în considerare recunoaşterea anexării de către Israel a Înălţimilor Golan

„Am auzit ideea vehiculată în presă, dar acest lucru nu este pus în discuţie, nu există nicio decizie a Guvernului Statelor Unite”, a declarat John Bolton.

„Desigur, înţelegem faptul că Israelul susţine că a anexat Înălţimile Golan, dar momentan nu există nicio schimbare în poziţia Statelor Unite”, a adăugat acesta.

Israelul a preluat controlul asupra mai multor zone din Înălţimile Golan, care aparţineau Siriei, în timpul războiului din anul 1967, dar nu a primit susţinerea internaţională.

În luna mai, un oficial guvernamental israelian a declarat că recunoaşterea din partea Statelor Unite va veni în câteva luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici