Statele Unite nu vor influenţa scrutinul prezidenţial din Rusia, susţine un diplomat american

Administraţia de la Washington consideră alegerile prezidenţiale drept o afacere internă a Rusiei şi nu intenţionează să lanseze ingerinţe, afirmă Anthony Godfrey, adjunct al ambasadorului american la Moscova, informează site-ul agenţiei Tass.

150 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu vor influenţa scrutinul prezidenţial din Rusia, susţine un diplomat american

Statele Unite nu vor influenţa scrutinul prezidenţial din Rusia, susţine un diplomat american

Andrei Klimov, un membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a declarat recent că "Washingtonul fie numeşte candidaţii potriviţi, fie va cere boicotarea scrutinului prezidenţial" din Rusia.

Acuzaţiile au fost respinse de Anthony Godfrey.

"Ambasadorul Jon Huntsman a fost la Washington de curând şi s-a întâlnit cu membri ai Congresului", a declarat Anthony Godfrey pentru postul de radio Govorit Moskva.

"Ambasadorul SUA a făcut referiri la alegerile care urmează să aibă loc anul acesta atât în Rusia, cât şi în Statele Unite; a subliniat că nu trebuie să existe ingerinţe, nici în Rusia, nici în SUA. Vă pot da asigurări că Statele Unite nu vor lansa ingerinţe în procesul electoral din Rusia", a adăugat diplomatul american, citat de agenţia Tass.

Anthony Godfrey a exprimat speranţa că procesul electoral din Rusia va fi transparent. Rusia organizează pe 18 martie primul tur al scrutinului prezidenţial.

Rusia este acuzată că a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016. Moscova respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici