Statele Unite nu vor susţine rezoluţia palestiniană, anunţă Departamentul de Stat

Statele Unite nu vor susţine forma actuală a rezoluţiei palestiniene prezentate Consiliului de Securitate al ONU asupra unui proiect de acord de pace cu Israelul, a anunţat joi Departamentul american de Stat.

127 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu vor susţine rezoluţia palestiniană, anunţă Departamentul de Stat

Statele Unite nu vor susţine rezoluţia palestiniană, anunţă Departamentul de Stat

Diplomaţii americani au studiat textul palestinian care circulă în Consiliu şi "acesta nu este un lucru pe care îl susţinem", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Alte (ţări) au acelaşi sentiment şi cer mai multe consultări" în faţa Consiliului de Securitate, a adăugat Psaki, dând asigurări că "palestinienii înţeleg" obiecţia Washingtonului.

De la depunerea unui proiect de rezoluţie palestinian în Consiliul de Securitate, europenii şi Iordania încearcă să ajungă la un consens, dar aceste negocieri vor dura, au afirmat joi diplomaţi la ONU.

Aceştia nu se aşteaptă ca discuţiile asupra acestei rezoluţii să fie finalizate înainte de sfârşitul anului.

Iordania, singura ţară arabă din Consiliu, a prezentat miercuri un text palestinian care cere un acord de pace global cu Israelul în termen de 12 luni şi retragerea israeliană din teritoriile ocupate până la sfârşitul anului 2017. Palestinienii spun că sunt gata să modifice textul pentru a elimina un veto american. Franţa, Marea Britanie şi Iordania încearcă de câteva săptămâni să pună la punct un proiect de rezoluţie acceptabil pentru Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici