Statele Unite oferă asigurări că nu vor stabili nimic cu Rusia fără acordul UE

Administraţia Joseph Biden a oferit asigurări că Statele Unite nu vor ajunge la niciun acord de securitate cu Rusia fără consultarea Uniunii Europene, afirmă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

488 afișări
Imaginea articolului Statele Unite oferă asigurări că nu vor stabili nimic cu Rusia fără acordul UE

Statele Unite oferă asigurări că nu vor stabili nimic cu Rusia fără acordul UE

"Am avut o coordonare extrem de strânsă cu Statele Unite în ultimele zile", a declarat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters, cu ocazia reuniunii informale a miniştrilor UE ai Apărării, desfăşurată în oraşul francez Brest.

"Avem asigurări că nu va fi decis şi nu va fi negociat nimic fără coordonarea strânsă cu Europa şi fără participarea europenilor", a subliniat oficialul UE.

Diplomaţi din Statele Unite şi Rusia s-au întâlnit luni, în oraşul elveţian Geneva, pentru negocieri pe tema stabilităţii strategice. "Am prezentat o serie de idei prin care ambele ţări pot acţiona în sensul intereselor de securitate şi pentru îmbunătăţirea stabilităţii strategice. Statele Unite au propus o nouă întâlnire, pentru a discuta mai detaliat aceste teme bilaterale", a declarat, după reuniune, subsecretarul de Stat american Wendy Sherman, precizând că Rusia "nu poate dicta termenii politicilor externe ale altor ţări" şi nici modul în care se extinde Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ue,
rusia,
acord

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici