Statele Unite preferă diplomaţia pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea

Statele Unite nu vor renunţa la utilizarea mijloacelor diplomatice pentru a convinge Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear, a anunţat, miercuri Departamentul de Stat al SUA, relatează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

667 afișări
Imaginea articolului Statele Unite preferă diplomaţia pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea

Statele Unite preferă diplomaţia pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea

”Nu vom renunţa la diplomaţie. Aceasta este principala abordare preferată”, a declarat Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nauert a mai precizat că Departamentul de Stat este ”realist”, dar şi ”optimist” în privinţa rezolvării crizei din Peninsula Coreea prin mijloace diplomatice. În cazul în care această abordare eşuează, Trezoreria SUA poate aplica sancţiuni în mod unilateral, iar Departamentul Apărării are o serie întreagă de opţiuni pentru rezolvarea crizei, a mai spus Nauert.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a salutat rezoluţia adoptată luni de către Consiliul de Securitate al ONU prin care au fost impuse noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

”Am avut un vot unanim, rezoluţia fiind susţinută şi de China şi de Rusia. Simţim că suntem într-o poziţie puternică pentru a continua campania de presiune paşnică”, a comentat Nauert.

Noul pachet de sancţiuni a fost votat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, după ce Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici