Statele Unite promit să ofere 890 de milioane de dolari pentru ajutarea victimelor conflictului din Siria

Statele Unite vor oferi 890 de milioane de dolari drept ajutor umanitar suplimentar pentru victimele conflictului din Siria, a anunţat, joi, secretarul de Stat american John Kerry la Londra, în cadrul unei conferinţe a statelor donatoare, relatează site-ul de ştiri DHnet.be.

397 afișări
Imaginea articolului Statele Unite promit să ofere 890 de milioane de dolari pentru ajutarea victimelor conflictului din Siria

Statele Unite promit să ofere 890 de milioane de dolari pentru ajutarea victimelor conflictului din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Kerry a precizat că suma de 600 de milioane de dolari va fi folosită pentru acordarea de ajutor urgent refugiaţilor şi populaţiilor asediate. Restul de 290 de milioane de dolari vor permite finanţarea educaţiei pentru copiii refugiaţi în Iordania şi Liban.

"Statele Unite au oferit 4,5 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni şi pe persoanele care s-au deplasat în interiorul Siriei, şi sunt mândru că aceste donaţii fac din noi cel mai mare stat donator din lume", a spus Kerry.

"Când vedem oameni nevoiţi să mănânce iarbă şi animale sălbatice pentru a supravieţui de pe o zi pe alta, acest lucru nu poate decât să şocheze orice persoană civilizată. Şi noi toţi trebuie să oferim un răspuns la această situaţie", a mai spus secretarul de Stat american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici