Statele Unite resping acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unei intervenţii militare în Venezuela

Emisarul special al Statelor Unite în Venezuela, Elliott Abrams, a negat marţi acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unei intervenţii militare în Venezuela, pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters.

646 afișări
Imaginea articolului Statele Unite resping acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unei intervenţii militare în Venezuela

Statele Unite resping acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unei intervenţii militare în Venezuela

„Preşedintele păstrează toate opţiunile pe masă. Preşedintele a spus mereu acest lucru, şi pe bună dreptate. Este în beneficiul bolnav al Rusiei să vorbească despre o intervenţie militară, după ce au dezmembrat Georgia şi Ucraina”, a declarat Elliott Abrams, înainte de participarea la întâlnirea Consiliului de Securitate ONU.

Oficialii americani au negat în mai multe rânduri acuzaţiile Rusiei privind intervenţia militară în Venezuela, catalogând-o drept „propagandă”.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate, un organism subordonat direct preşedintelui Vladimir Putin, a declarat marţi că Statele Unite pregătesc o intervenţie militară în Venezuela, pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro.

"Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu acordat publicaţiei ruse Argumenty i Fakty.

"Transferul trupelor speciale americane în Puerto Rico, aducerea forţelor americane în Colombia şi alte lucruri indică faptul că Pentagonul suplimentează efectivele militare în regiune pentru a le folosi în operaţiunea de înlăturare de la putere a lui Maduro", a precizat Nikolai Patruşev.

Uniunea Europeană a exprimat preocupare în legătură cu riscul izbucnirii unor confruntări militare în Venezuela, pe fondul informaţiilor privind mobilizarea trupelor americane în apropierea frontierei acestei ţări. Vicepreşedintele Venezuelei responsabil de Afaceri Europene, Yvan Gil, a avertizat, potrivit agenţiei de presă EFE, că o intervenţie militară "ar genera o stare de instabilitate fără precedent în regiune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici