Statele Unite sancţionează 13 oficiali ai puterii din Venezuela

Administraţia Trump a impus, miercuri, sancţiuni ce vizează 13 oficiali din Venezuela, la doar câteva zile înaintea întrunirii Adunării Constituante de la Caracas privind reforma constituţională şi în contextul în care opoziţia a iniţiat o nouă serie de proteste, informează Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează 13 oficiali ai puterii din Venezuela

Statele Unite sancţionează 13 oficiali ai puterii din Venezuela

Executivul SUA a anunţat prin intermediul unui comunicat că va lua măsuri punitive împotriva unor reprezentanţi ai Guvernului venezuelean şi a celor care subminează valorile democraţiei în Venezuela, ţară profund afectată de o criză politică majoră şi de proteste violente.

Oficialii americani au precizat că sancţiunile urmăresc să-i demonstreze preşedintelui Nicolas Maduro că Washingtonul este determinat să impună şi alte sancţiuni mult mai dure, dacă Adunarea Constituantă se va întruni duminică. Potrivit oficialilor SUA, planul lui Maduro urmăreşte cimentarea regimului său dictatorial.

”Statele Unite nu vor privi pasiv destrămarea Venezuelei. Dacă regimul Maduro va impune Adunarea Constituantă pe 30 iulie, SUA vor lua măsuri economice drastice şi rapide”, a declarat recent preşedintele SUA, Donald Trump.

Unul dintre oficialii americani a avertizat că aceste sancţiuni reprezintă doar o rundă iniţială, iar Washingtonul este pregătit pentru impunerea unor sancţiuni mult mai aspre. Astfel, SUA ar urma să oprească importurile de petrol din Venezuela sau să modifice regimul plăţilor în dolari.

De mai bine de trei luni, în Venezuela au loc proteste pe întreg teritoriul ţării îndreptate împotriva caracterului tot mai autoritarist al preşedintelui Nicolas Maduro. Protestele au devenit violente, existând ciocniri frecvente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Opoziţia a cerut în mod insistent organizarea unor alegeri prezidenţiale anticipate şi a condamnat iniţiativa lui Maduro de a convoca Adunarea Constituantă, cu scopul de a dizolva Parlamentul, în care opoziţia deţine majoritatea.

În aceste luni de proteste, peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa, câteva mii de persoane au fost rănite, iar alte căteva sute au fost arestate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici