Statele Unite sancţionează entităţi care colaborează cu industria militară rusă

Administraţia Joseph Biden a anunţat, luni seară, sancţiuni împotriva industriei militare din Rusia şi a unor grupuri de profil din străinătate, în contextul războiului din Ucraina, informează postul de televiziune CNN.

195 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează entităţi care colaborează cu industria militară rusă

Sursa foto: MediafaxFoto

Departamentul de Stat de la Washington şi Departamentul Trezoreriei au anunţat sancţiuni asupra unei "reţele transnaţionale care furnizează tehnologie în sprijinul complexului militar-industrial rus".

Sancţiunile vizează 14 persoane şi 28 de entităţi. Printre entităţile vizate de noile sancţiuni se numără grupul oligarhului Suleiman Kerimov, un apropiat al Kremlinului. De asemenea, este vizată compania AO PKK Milandr, specializată în producţia de piese microelectronice în domeniul industriei militare.

De asemenea, este vizată de sancţiuni compania armeană Milur Electronics, inclusiv filiala acesteia din Elveţia, precum şi grupul taiwanez Sharp Edge Engineering Inc. Acţiunile SUA vizează şi grupul omului de afaceri Murat Magomedovich Aliev.

Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană au impus sancţiuni masive împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici