Statele Unite şi-au manifestat disponibilitatea de a relua discuţiile cu Phenianul

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, a declarat că Statele Unite şi-au manifestat disponibilitatea de a relua discuţiile cu Phenianul, întrerupte în luna octombrie, ca urmare a impasului în tratativele dintre cele două părţi.

356 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi-au manifestat disponibilitatea de a relua discuţiile cu Phenianul

Statele Unite şi-au manifestat disponibilitatea de a relua discuţiile cu Phenianul

"I-am contactat pe nord-coreeni şi le-am spus că am dori să continuăm negocierile de la Stockholm, ce s-au desfăşurat ultima oară la începutul lunii octombrie", a declarat O’Brien într-un interviu acordat site-ului Axios. "Le-am comunicat, prin intermediul mai multor canale, că am dori să reluăm aceste discuţii", a adăugat oficialul american, relatează site-ul agenţiei Reuters.

O’Brien a mai apreciat că este un lucru "pozitiv" faptul că liderul nord-coreean Kim Jong Un nu a pus în aplicare ameninţările privind un aşa-zis "cadou de Crăciun" pentru SUA.

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că a primit felicitări cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong Un de la preşedintele SUA, Donald Trump, însă relaţia lor personală nu este suficientă pentru a relua negocierile.

Comentariile au venit pe fondul impasului în discuţiilor privind denuclearizarea după o serie de acţiuni diplomatice între Statele Unite şi Coreea de Nord în ultimii doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici