Statele Unite suplimentează prezenţa militară în Europa de Est, probabil inclusiv în România

Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei.

3997 afișări
Imaginea articolului Statele Unite suplimentează prezenţa militară în Europa de Est, probabil inclusiv în România

Statele Unite suplimentează prezenţa militară în Europa de Est, probabil inclusiv în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei, informează ABC News.

"În cadrul angajamentului Statelor Unite de intensificare a securităţii şi de creştere a capacităţii de disuasiune, Comandamentul armatei americane în Europa va iniţia în februarie 2017 rotaţii constante de trupe", informează un comunicat al Pentagonului.

Conform unor surse din cadrul Pentagonului, este vorba o brigadă, respectiv câteva mii de militari americani.

"Rotaţiile vor fi fără întrerupere, permiţând o prezenţă continuă şi o îmbunătăţire a antrenamentelor cu aliaţii NATO", a declarat Laura Seal, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Capacităţile militare care vor fi desfăşurate în Europa de Est vor include echipamente terestre şi aeriene, conform site-ului MilitaryTimes.com.

Pentagonul a alocat un buget suplimentar de 3,5 miliarde de dolari pentru o prezenţă militară permanentă în România, Polonia, Estonia, Lituania şi Letonia.

"Este vorba de un mare pas suplimentar pentru consolidarea rotaţiilor trupelor americane şi pentru consolidarea capacităţilor de luptă în Europa", a declarat generalul Philip Breedlove, şeful Comandamentului european al armatei americane şi comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa.

Decizia suplimentării capabilităţilor militare americane în Europa de Est are rolul de a oferi garanţii de securitate aliaţilor NATO în contextul activităţilor militare ale Rusiei.

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să transforme patrulele aeriene din zona Mării Baltice într-o forţă care să poată apăra ţările baltice în caz de război, a afirmat marţi generalul american Philip Breedlove, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici