Statele Unite susţin aderarea Serbiei la Uniunea Europeană

Statele Unite au felicitat vineri Serbia pentru că a ajuns la un acord cu Kosovo, în care se prevede participarea Priştinei la reuniunile regionale din Balcani, şi şi-au declarat sprijinul privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

349 afișări
Imaginea articolului Statele Unite susţin aderarea Serbiei la Uniunea Europeană

Statele Unite susţin aderarea Serbiei la Uniunea Europeană (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Negociatorii au fost de acord, vineri, să permită regiunii Kosovo să ia parte la conferinţele privind zona Balcanilor, fără însă ca Belgradul să recunoască independenţa fostei sale regiuni.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a felicitat Kosovo şi Serbia pentru "pasul important" făcut şi a salutat Uniunea Europeană pentru ajutorul acordat "celor două ţări".

"Sperăm de asemenea că aceste acorduri vor deschide porţile candidaturii Serbiei în UE. Progresul făcut de această ţară spre integrarea europeană este un lucru bun pentru Serbia, Kosovo şi pentru viitorul acestei regiuni", a declarat Clinton.

Liderii europeni vor examina săptămâna viitoare acordarea dreptului de candidat la aderare Serbiei, în timpul summitului din 2 martie.

Mai multe capitale europene au trimis în ultimele zile semnale de încurajare către Belgrad, după eşecul Serbiei din decembrie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici