Statele Unite trimit un emisar în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între Israel şi grupuri islamiste

  • Statele Unite trimit un diplomat de rang înalt în Orientul Mijlociu
  • Hady Amr, adjunct al secretarului de Stat american, va încerca să faciliteze negocierile între Israel şi grupuri islamiste din Fâşia Gaza
  • Confruntările între armata israeliană şi grupurile islamiste palestiniene continuă
416 afișări
Imaginea articolului Statele Unite trimit un emisar în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între Israel şi grupuri islamiste

Sursa foto: profimedia

Administraţia Joseph Biden a anunţat, miercuri seară, decizia de a trimite un diplomat de rang înalt în Orientul Mijlociu, pentru negocieri între Israel şi grupuri islamiste din Fâşia Gaza în scopul ajungerii la un armistiţiu, informează agenţia Associated Press.

Hady Amr, adjunct al secretarului de Stat american responsabil de relaţiile cu Israelul şi cu palestinienii, se va deplasa imediat în Orientul Mijlociu.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, l-a sunat, miercuri seară, pe premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru a-i oferi asigurări în materie de apărare şi a-i cere să contribuie la reducerea tensiunilor.

Departamentul de Stat a îndemnat Israelul să evite atacurile împotriva civililor. Statele Unite condamnă atacurile cu rachete împotriva Israelului. "Israelul are dreptul absolut de a se apăra, dar trebuie să facă tot posibilul pentru a evita victime civile", a declarat Antony Blinken.

"Israelienii şi palestinienii trebuie să se bucure în egală măsură de libertate, securitate, prosperitate şi democraţie", a transmis Departamentul de Stat american.

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a semnalat, miercuri seară, că este dispusă la semnarea unui armistiţiu cu Israelul, pe bază de reciprocitate.

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.300 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Bilanţul în Israel este de şase morţi şi peste 140 de răniţi.

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320. O clădire de 14 etaje a fost distrusă în oraşul Gaza, fiind al treilea imobil mai înalt de zece niveluri demolat în bombardamente.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului şi Qatarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici