Statele Unite vor pune în aplicare un acord cu Australia privind migraţia, catalogat drept "stupid" de Donald Trump

Vicepreşedintele american Mike Pence a confirmat că Statele Unite vor respecta termenii unui acord cu Australia privind relocarea unor imigranţi, înţelegere catalogată drept "stupidă" de preşedintele Donald Trump, informează BBC News online.

1264 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor pune în aplicare un acord cu Australia privind migraţia, catalogat drept "stupid" de Donald Trump

Statele Unite vor pune în aplicare un acord cu Australia privind migraţia, catalogat drept "stupid" de Donald Trump

Acordul permite relocarea în SUA a până la 1.250 de solicitanţi de azil din Australia, în schimbul preluării unor imigranţi din Guatemala, Honduras şi El Salvador care au cerut azil în Statele Unite.

Acordul va fi onorat, deşi nu în mod necesar cu mare ardoare, a declarat vicepreşedintele american, aflat în vizită la Canberra.

Australia a refuzat să primească azilanţii reţinuţi în centre de refugiaţi din ţări precum Nauru, Papua Noua Guinee sau chiar Cambodgia. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt bărbaţi originari din Iran, Afganistan sau Irak.

Organizaţiile umanitare au descris condiţiile din aceste centre ca fiind neigienice, iar mulţi azilanţi sunt supuşi în mod frecvent abuzurilor, inclusiv de natură sexuală.

Autorităţile australiene au respins aceste informaţii, spunând că reprezintă "acuzaţii nefondate".

La începutul mandatului său, Donald Trump a avut o discuţie telefonică cu Malcom Turnball, premierul Australiei, despre acordul în privinţa relocarea refugiaţilor, conversaţie catalogată de liderul de la Casa Albă ca fiind "nesatisfăcătoare".

Trump a declarat despre acest acord, negociat în timpul lui Barack Obama, că este "o înţelegere stupidă".

Turnbull a afirmat că este dezamăgit de detaliile discutate în conversaţia telefonică, pe care a descris-o ca fiind foarte ”clară şi directă”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici