Statistică ONU - Peste 100.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa în anul 2016

Peste 100.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, în cursul acestui an, iar 2.247 dintre ei au murit încercând să facă acest lucru, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a Naţiunilor Unite (ONU), potrivit site-ului postului France 24.

96 afișări
Imaginea articolului Statistică ONU - Peste 100.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa în anul 2016

Statistică ONU - Peste 100.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa în anul 2016

Între 1 ianuarie şi 3 iulie, în Italia au debarcat peste 85.000 de imigranţi, aproape 9.300 au ajuns în Grecia, aproape 6.500 au sosit în Spania, iar peste 270 au debarcat în Cipru, a precizat organizaţia.

Numărul imigranţilor este de peste două ori mai redus comparativ cu perioada similară a anului trecut, atunci când aproximativ 231.000 de persoane au traversat marea pentru a ajunge în Europa.

Dintre imigranţi care au traversat Marea Mediterană în anul 2016, aproape 85% au debarcat în Italia.

William Lacy Swing, şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, a făcut un apel la solidaritate cu Italia pentru soluţionarea crizei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici