Statul american Maryland a aprobat căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Statul american Maryland (est) a aprobat marţi, prin referendum, căsătoria între persoanele de acelaşi sex, iar statele Maine (est) şi Washington (nord-vest) par să facă la fel, potrivit estimărilor unor posturi americane de televiziune, relatează.

128 afișări
Imaginea articolului Statul american Maryland a aprobat căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Statul american Maryland a aprobat căsătoria între persoanele de acelaşi sex (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit estimărilor posturilor CNN şi NBC, privind 93 la sută din buletinele numărate, 52 la sută din voturi au fost favorabile căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Alte două state, Maine (est) şi Washington (nord-vest), se pronunţau marţi privind legalizarea mariajului între persoanele de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor provizorii, cele două state ar urma să aprobe propunerea.

Preşedintele Barack Obama, reales marţi pentru un nou mandat de patru ani, s-a declarat în luna mai, cu titlu personal însă, în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, o premieră pentru un preşedinte american.

Şase state (Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York) recunosc până în prezent căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Nu mai puţin de 172 de referendumuri le-au fost propuse marţi alegătorilor americani, în acelaşi timp cu scrutinul prezidenţial. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici