Statul cu cea mai DURĂ legiferare din lume. Aici avortul este ASPRU pedepsit: 13 femei au făcut închisoare

Aceasta este ţara în care femeile care fac avort sunt considerate CRIMINALE si pot primi până la 40 de ani de PUŞCĂRIE, scrie Business Magazin.

918 afișări
Imaginea articolului Statul cu cea mai DURĂ legiferare din lume. Aici avortul este ASPRU pedepsit: 13 femei au făcut închisoare

În Salvador, interzicerea avortului cunoaşte una dintre cele mai dure legiferări din lume. Pentru prima dată în 20 de ani există semne că ar putea fi uşor modificată, datorită mulţimilor care protestează de-a lungul ţării pentru drepturile femeilor.

„În loc să ne protejeze sănătatea şi libertatea, statul şi legea ne consideră criminali, ne torturează şi ne aruncă în închisoare”, spune una dintre femeile protestatare, care a primit sentinţa de 40 de ani de închisoare pentru că ar fi încercat să facă avort.

În El Salvador, o mică ţară din centrul SUA, cu o populaţie de circa 6 milioane de persoane, femeile care fac sau încearcă să facă avort pot primi până la 40 de ani de închisoare. Cel puţin 129 de femei au fost judecate de legea dură din El Salvador între anii 2000-2011, conform grupului de activişti Citizen for teh Decriminalization of Abortion. Centrul pentru drepturile reproductive confirmă faptul că 13 femei au făcut închisoare, condamnate fiind pentru omucidere gravă a copiilor (nenăscuţi).

Citeşte continuarea pe Business Magazinâ

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici