Statul Islamic a revendicat atacul asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra ambasadei Pakistanului din capitala afgană Kabul, prin intermediul unei declaraţii difuzate duminică pe Telegram de unul dintre canalele afiliate grupului militant.

317 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic a revendicat atacul asupra Ambasadei pakistaneze din Kabul

Ambasada a fost atacată vineri, iar un agent de securitate pakistanez a fost rănit de focuri de armă în ceea ce Islamabadul a numit a fi o tentativă de asasinare a şefului său de misiune, care nu a fost însă rănit.

Statul Islamic a afirmat că atacul a fost comis de doi dintre membrii săi înarmaţi cu „arme medii şi cu lunetişti” şi îl viza pe ambasador şi gărzile sale care se aflau în curtea ambasadei.

Autorităţile talibane au declarat că investighează atacul şi că incinta ambasadei a fost ţinta unor focuri de armă de la o clădire din apropiere. Poliţia a declarat că a arestat un suspect şi a recuperat două arme de foc.

Atacul a rănit cel puţin un gardian şi a provocat pagube clădirii, a precizat Statul Islamic, potrivit Reuters.

Ministerul pakistanez de Externe a declarat că a văzut rapoartele privind revendicarea de către Statul Islamic.

„În mod independent şi în consultare cu autorităţile afgane, verificăm veridicitatea acestor rapoarte”, a spus acesta într-o declaraţie, adăugând că atacul a fost o reamintire a riscului pe care activitatea militantă îl reprezintă pentru regiune.

„Trebuie să acţionăm cu hotărâre, cu toată forţa noastră colectivă, pentru a învinge această ameninţare”, a declarat Ministerul de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici