Statul italian, obligat să îi plătească daune de 50.000 de euro unei românce violată de conaţionali

Biroul primului-ministru italian este obligat să plătească daune de 50.000 de euro unei românce care a fost violată în 2005 de doi conaţionali, conform unei decizii a justiţiei italiene.

361 afișări
Imaginea articolului Statul italian, obligat să îi plătească daune de 50.000 de euro unei românce violată de conaţionali

Statul italian, obligat să îi plătească daune de 50.000 de euro unei românce violată de conaţionali (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel din Torino a luat această decizie aplicând o directivă UE din 2004. Bruxellesul deja condamnase Preşedinţia Consiliului de Miniştri din Italia la plata unor daune de 50.000 de euro unei tinere românce care a fost victima unui viol în 2005, informează site-ul de ştiri Lettera43.it

Autorităţile italiene nu au reuşit să îi aresteze pe doi români care o violaseră pe tânără în 2005, un delict petrecut pe teritoriul Italiei.

Autorii violului au fost condamnaţi, în lipsă, la zece ani de detenţie, dar, conform deciziei justiţiei, dat fiind că aceştia nu au fost capturaţi, daunele cuvenite victimei trebuie suportate de statul italian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici