Statul Major al armatei ucrainene susţine că nu a început contraofensiva

Statul Major al armatei ucrainene a negat, joi, informaţiile publicate de presa occidentală privind începerea contraofensivei, informează site-ul Tagesschau.de şi agenţia Reuters.

675 afișări
Imaginea articolului Statul Major al armatei ucrainene susţine că nu a început contraofensiva

"Noi nu avem informaţii despre acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, referindu-se la informaţii publicate de presa occidentală.

Armata ucraineană a intensificat atacurile pe linia frontului din estul Ucrainei, ceea ce marchează începerea unei etape cruciale a contraofensivei pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post. Surse militare ucrainene citate de postul NBC News au transmis mesaje similare.

Atacurile forţelor militare ucrainene se concentrează în regiunile Herson şi Zaporojie, dar sunt complicate de inundaţiile apărute după distrugerea barajului Hidrocentralei Kahovka de pe Fluviul Nipru, un incident soldat cu cel puţin şase morţi.

Forţele militare ruse au respins, în cursul nopţii, tentative ale armatei ucrainene de a depăşi linia frontului în regiunea Zaporojie, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţiile RIA Novosti şi Reuters. Ministrul rus al Apărării a declarat că au fost oprite patru atacuri distincte ale armatei ucrainene. "Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă cu pierderi semnificative", a declarat Serghei Şoigu.

Ministrul rus al Apărării a precizat, potrivit site-ului Tagesschau.de, că armata ucraineană a încercat să lanseze o incursiune cu 1.500 de militari şi 150 de vehicule blindate, în regiunea Zaporojie. "Au încercat să treacă de liniile noastre de apărare. S-au retras după aproximativ două ore şi au suferit pierderi semnificative", a subliniat Şoigu. "Inamicul a pierdut 30 de tancuri, 11 vehicule de infanterie şi până la 350 de oameni", a precizat Serghei Şoigu, citat de cotidianul Le Monde. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Administraţia de la Kiev a transmis în mod repetat că nu va anunţa oficial începerea contraofensivei. În ultimele săptămâni, forţele militare ucrainene au lansat o serie de atacuri, înclusiv asupra unor regiuni din Rusia, semnalând posibilitatea lansării contraofensivei anticipate de câteva luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
conflict

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici