Steaua a învins Ceahlăul, cu scorul de 2-0, şi a trecut pe locul doi în clasament

Echipa Steaua Bucureşti a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a XXXI-a a Ligii I, şi a trecut pe locul doi în clasament, luând un avans de două puncte faţă de CFR Cluj, care a pierdut cu scorul de 0-1 meciul cu Dinamo.

1 afișare

Golurile au fost marcate de P. Marin '61 şi V. Iacob '66.

Steaua a deschis scorul în minutul 61, prin Petre Marin. Micuţul fundaş al "roş-albaştrilor" a venit lansat din linia a doua, la o centrare de pe stânga a lui Vasilică Cristocea, şi a înscris cu capul, de la 11 metri, în dreapta lui Fedorenko.

Victoraş Iacob a ridicat scorul la 2-0 în minutul 66, când a scăpat spre poartă pe stânga, a pătruns în careu şi a înscris cu un şut de la 12 metri, în diagonală.

În minutul 76, Valentin Badea a trecut pe lângă 3-0, trimiţând mingea în transversală cu un lob de la 15 metri. Bănel Nicoliţăl-a imitat în minutul 88, cu o lovitură de cap de la 10 metri.

Badea a scăpat spre poartă în minutul 90+1 şi a trimis mingea în poartă, însă după ce fusese semnalizat în poziţie de ofsaid, astfel că scorul final a fost 2-0.

Steaua: 12. Cernea - 18. P. Marin, 3. D. Goian, 17. E. Baciu, 28. G. Coman - 16. Nicoliţă, 20. Lovin, 22. S. Paraschiv (10. N.Dică '83), 14. Cristocea (8. Ov. Petre '75)- 19. V. Iacob (86. Elton '67), 9. V. Badea. Antrenor: Cosmin Olăroiu.

Ceahlaul: 12. Fedorenko - 16. Purică (26. Bănuţă '69), 27. L. Goian, 20. Nohai, 5. Iencsi, 8. Barna-3. Cebotaru,24. Forminte (4. Văsâe '71), 25. Rusmir (11. M. Ilie '76)- 14. Vrăjitoarea, 17. I. Enache. Antrenor: Aurel Şunda.

Cartonaş galben: Nohai '36

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de Anton Heleşteanu, ajutat la cele două linii de asistenţii Daniel Burloiu şiEduard Ungureanu. Rezervă a fost Victor Stănişteanu.

Observatorii întâlnirii au fostAlexandru Popescu şiFlorin Prunea.

În tribune au fost prezenţi aproximativ 20.000 de spectatori. Echipa Ceahlăul a fost încurajată la Bucureşti de 50 de suporteri.

Atacantul stelist Nicolae Dică a disputat primul său meci oficial din 2007, el fiind introdus în teren în minutul 83, în locul lui Sorin Paraschiv, de la care a preluat şi banderola de căpitan, chiar în ziua în care a împlinit 27 de ani. El nu a mai evoluat într-un meci oficial din 10 decembrie 2006, după ce în luna ianuarie a fost operat la genunchiul drept. În minutul 69, la scorul de 2-0 pentru Steaua,Dică a fost trimis la încălzire, momentul fiind salutat cu urale de suporterii stelişti.

Şase jucători stelişti au fost indisponibili pentru partida cu Ceahlăul din cauza problemelor medicale: portarul Andrey şi jucătorii de câmpMirel Rădoi, Sorin Ghionea, Mihai Neşu, Gabriel Boştină şiCyril Thereau, în timp ce mijlocaşul Marius Croitoru a fost suspendat.

Spectatorii stelişti au scandat numele lui Nicolae Dică, pe cel al lui Adrian Neaga, iar în finalul primei reprize au scandat insistent numele mijlocaşului brazilian Elton.

Înainte de meci, pe tabelă au fost difuzate imagini cu penaltiurile din finala Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, câştigată de Steaua, la Sevilladupă ce a învins, cu scorul de 2-0, după executarea loviturilor de departajare, formaţia FC Barcelona. În urmă cu 21 de ani, portarul de atunci al Stelei, Helmut Duckadam, a apărat toate cele 4 lovituri de la 11 metri executate de jucătorii Barcelonei, în timp ce pentru Steaua au înscris Marius Lăcătuş şi Gabi Balint.

Suporterii echipei Steaua care au luat loc la peluza întâi şi a doua la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ au scandat împotriva finanţatorului Gigi Becali, reproşându-i, astfel, atitudinea de la meciul Dinamo - CFR Cluj, scor 1-0.Printre scandările fanilor stelişti s-au numărat "Becali, eşti o mizerie!", "Becali pleacă din Ghencea!", Becali, marş la Dinamo!", "Steaua suntem noi" sau "Becali, du-te în Groapă!",dar şi scandări injurioase la adresa finanţatorului şi a rivalilor de la Dinamo. De cele mai multe ori tonul a fost dat de suporterii de la peluza a II-a, de la tabelă, scandările fiind preluate şi de galeria de la peluza întâi.

Când Elton s-a îndreptat spre banca de rezerve pentru a fi introdus în teren, tot stadionul a aplaudat şi i-a scandat numele, spectatorii cerând introducerea lui în joc scandând "Oli, bagă-l pe Elton".

Steaua a urcat pe locul doi în clasament, cu un total de 62 de puncte, două mai multe decât CFR Cluj, formaţie care a rămas la cota de 60 de puncte, după înfrângerea cu scorul de 1-0 suferită în partida cu Dinamo, de marţi. Locul doi asigură, la finalul sezonului, prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici