Steinmeier: Conflictul teritorial Rusia-Ucraina în Crimeea nu are o soluţie pe "termen scurt"

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a apreciat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu există o soluţie "pe termen scurt" la conflictul teritorial dintre Rusia şi Ucraina în Crimeea.

522 afișări
Imaginea articolului Steinmeier: Conflictul teritorial Rusia-Ucraina în Crimeea nu are o soluţie pe "termen scurt"

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu suntem în situaţia să putem soluţiona acest conflict pe termen scurt", a declarat Steinmeier, alături de omologii săi francez Laurent Fabius şi polonez Radoslaw Sikorski, care au participat la o reuniune a "Triunghiului de la Weimar".

"Poziţiile sunt prea depărtate", a constatat Steinmeier, evocând o Rusie care consideră că Crimeea este parte a teritoriului său şi comunitatea internaţională care, în marea majoritate, consideră alipirea Crimeei contrară dreptului internaţional.

Steinmeier a mai declarat că îşi poate imagina o cooperare strânsă între Ucraina şi NATO, dar că nu vede, "cu titlu personal, ca ministru al Afacerilor Externe, o perspectivă de aderare a Ucrainei la NATO".

Poziţia Guvernului german asupra acestui subiect nu este, cu toate acestea, stabilită, a subliniat ministrul.

Parlamentul ucrainean a aprobat marţi organizarea unor manevre militare comune cu state din cadrul NATO şi UE, în perioada mai-octombrie, pe teritoriul Ucrainei şi în apele Mării Negre.

Cei trei miniştri de Externe urmau să participe, la Bruxelles, la un summit la care iau parte reprezentanţi ai celor 28 de state membre NATO, reuniune în cadrul căreia discută despre strategia lor în contextul în care Rusia menţine presiunea asupra Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici