Steinmeier, ministru german de Externe: Trump ameninţă SUA şi securitatea mondială cu "politica fricii şi a izolării"

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier îl critică dur pe Donald Trump, recent desemnat oficial drept candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, pe care îl acuză că promovează "politică fricii şi izolării," relatează Reuters online.

1306 afișări
Imaginea articolului Steinmeier, ministru german de Externe: Trump ameninţă SUA şi securitatea mondială cu "politica fricii şi a izolării"

Steinmeier, ministru german de Externe: Trump ameninţă SUA şi securitatea mondială cu "politica fricii şi a izolării"

Într-un interviu pentru Reuters, Steinmeier s-a arătat preocupat de ceea ce numeşte angajamentele ambigue lui Trump de a "face America din nou puternică," iar în acelaşi timp promiţând să reducă implicarea SUA la nivel internaţional.

"Acest lucru este o contradicţie şi asta mă îngrijorează," a completat Steinmeier, care urmează să participe la Washington la o reuniune cu alţi miniştri de Externe şi de Apărare pentru a evalua rezultatele eforturilor de combatere a grupării teroriste Stat Islamic.

"O politică de frică şi de izolare va genera mai puţină securitate, nu mai multă, şi ar fi periculos nu numai pentru Statele Unite, dar şi pentru Europa şi restul lumii," a adăugat oficialul german.

Steinmeier l-a mai criticat şi în trecut pe Trump, cât despre Hillary Clinton, oficialul german este de părere că aceasta are o vastă experienţă în ceea ce priveşte politica externă.

În cadrul Convenţiei Naţionale de la Cleveland, Partidul Republican l-a desemnat marţi drept candidat oficial la algerile prezidenţiale din SUA pe Donald Trump, după ce acesta a câştigat majoritatea delegaţilor partidului în urma alegerilor primare, obţinând sprijinul a 1.725 de delegaţi, cu mult peste numărul minim de 1.237.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici