Steinmeier şi-a exprimat speranţa că G7 va redeveni într-o zi G8 prin reacceptarea Rusiei

Occidentul are nevoie de Rusia pentru a soluţiona problemele din lume, a declarat miercuri, la Lübeck, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, exprimându-şi speranţa că G7 va redeveni într-o zi G8 prin reacceptarea Rusiei, relatează agenţia rusă Sputnik.

436 afișări
Imaginea articolului Steinmeier şi-a exprimat speranţa că G7 va redeveni într-o zi G8 prin reacceptarea Rusiei

Steinmeier şi-a exprimat speranţa că G7 va redeveni într-o zi G8 prin reacceptarea Rusiei (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Occidentul are nevoie de Rusia pentru a soluţiona problemele din lume, fie că este vorba de programul nuclear iranian, fie că este vorba de conflictul din Siria, a declarat şeful diplomaţiei germane la finalul unei reuniuni ministeriale a G7 desfăşurate la Lübeck, în nordul Germaniei.

"Toate aceste probleme nu pot fi soluţionate fără participarea Rusiei", a afirmat Steinmeier.

De asemenea, vorbind în numele omologilor săi din cadrul G7, Frank-Walter Steinmeier şi-a exprimat speranţa că forumul G7 va redeveni G8, cu participarea Rusiei, dacă Moscova va contribui la instaurarea păcii în estul Ucrainei.

"Nu exclud că Rusia va reveni în cadrul G8, dar calea către acest (scop) trece prin soluţionarea conflictului ucrainean", a subliniat el.

"Nu suntem interesaţi să izolăm Rusia", a dat asigurări ministrul german.

Rusia a fost exclusă din cadrul G8 după anexarea Crimeei, în martie 2014.

G7 reprezintă un forum internaţional care reuneşte guvernele unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. Statele membre G7 sunt Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici