Stoltenberg susţine că oferirea de armament Ucrainei va facilita pacea

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a reafirmat miercuri că furnizarea de armament occidental Ucrainei va facilita obţinerea păcii şi a exprimat regrete pentru accidentul de elicopter produs la periferia Kievului, în timp ce Rusia condamnă furnizarea de arme.

389 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg susţine că oferirea de armament Ucrainei va facilita pacea

Accidentul de elicopter este "o nouă tragedie" pentru Ucraina, pe fondul suferinţelor cauzate de război, a declarat Jens Stoltenberg. Potrivit celui mai nou bilanţ, cel puţin 14 persoane au murit, iar altele au fost rănite, după prăbuşirea unui elicopter în zona Bravarî, la periferia nord-estică a oraşului Kiev. În accident a murit inclusiv ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski.

Jens Stoltenberg, care va participa vineri la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, a susţinut că armata ucraineană trebuie să primească armament occidental avansat. "Trebuie să intensificăm furnizarea de armament; dacă vrem pace, trebuie să furnizăm sprijin suplimentar Ucrainei", a insistat Stoltenberg, citat de postul de televiziune CNN.

Ţările occidentale susţin că furnizarea de armament Ucrainei va consolida poziţia armatei ucrainene pe câmpul de luptă şi ar urma să faciliteze negocierile cu Rusia.

În schimb, Rusia acuză Occidentul că alimentează prelungirea conflictului militar. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de CNN, că aşa-numita "operaţiune militară specială" are rolul opririi "războiului" din Donbas. "Tot ceea ce facem în prezent reprezintă încercări de oprire a războiului din Donbas, în condiţiile în care ostilităţile nu se opriseră din 2014, fiind folosite echipamente grele, artilerie, tancuri şi avioane", a declarat Putin.

Luni, Putin a acuzat ţările occidentale că alimentează confruntările militare prin furnizarea de armament Ucrainei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina în pofida "războiului hibrid" purtat de Occident împotriva Moscovei şi a cerut înlăturarea capabilităţilor militare din toate statele vecine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici