Stoltenberg: Ucraina nu va putea adera la NATO cât timp actualul conflict continuă

Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice în cursul actualului conflict militar, izbucnit prin invazia rusă, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de agenţia Reuters.

374 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Ucraina nu va putea adera la NATO cât timp actualul conflict continuă

Stoltenberg: Ucraina nu va putea adera la NATO cât timp actualul conflict continuă

"Eu cred că a înţeles toată lumea că a deveni membru al NATO în mijlocul unui război nu este pe agendă. Problema este ce se întâmplă când se încheie războiul", a afirmat Stoltenberg, în cursul unui eveniment organizat la Bruxelles de filiala germană a Fondului Marshall al Statelor Unite.

Liderii statelor membre NATO vor analiza, cu ocazia summitului programat în iulie în Lituania, posibilitatea de a oferi Ucranei garanţii de securitate după încheierea conflictului militar cu Rusia.

Ucraina cere insistent aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Rusia se opune vehement unei astfel de acţiuni, iar acesta este unul dintre motivele invocate de Kremlin pentru a justifica actuala invazie militară în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici