Străinii care au lucrat în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului vor avea prioritate la obţinerea cetăţeniei în Franţa

  • Străinii care lucrează în Franţa în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului trebuie urmăriţi rapid în funcţie de naţionalitate.
  • Guvernul francez a trimis o directivă oficialilor locali pentru „recunoaşterea muncii lucrătorilor străini în timpul pandemiei” prin accelerarea naturalizării acestora.
  • Printre cei numiţi în directivă sunt lucrătorii în domeniul îngrijirii, colectorii de deşeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de copii.
876 afișări
Imaginea articolului Străinii care au lucrat în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului vor avea prioritate la obţinerea cetăţeniei în Franţa

Străinii care au lucrat în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului vor avea prioritate la obţinerea cetăţeniei în Franţa

Ministrul cetăţeniei, Marlène Schiappa, a declarat că Franţa vrea să-şi arate recunoştinţa faţă de cei care „şi-au arătat ataşamentul faţă de naţiunea noastră”.

„Ţara noastră a putut conta pe solidaritatea şi generozitatea lor”, a spus Schiappa.

Directiva precizează: „Au participat activ la efortul naţional cu dăruire şi curaj ... Statul doreşte să le recunoască angajamentul. ”

Directiva sugerează că aceste cereri de cetăţenie ar trebui să aibă prioritate, iar oficialii locali trebuie să verifice contribuţia pe care au adus-o. De asemenea, propune ca cei care au efectuat „servicii importante” să aibă cerinţa de rezidenţă redusă de la cinci ani la doi ani.

În Marea Britanie, guvernul a anunţat în martie că medicii, asistenţii medicali şi paramedicii străini ale căror vize urmau să expire înainte de 1 octombrie vor fi prelungite automat, gratuit, timp de un an, pentru a le oferi „linişte sufletească” în timp ce luptă cu noul coronavirus.

Schema a fost ulterior extinsă pentru a include şi alţi angajaţi din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Creşterea numărului de cazuri noi în Franţa a încetinit uşor în ultimele zile, cu 6.158 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici