Strănepotul lui Brigitte Macron a fost bătut într-o presupusă agresiune motivată politic

Potrivit tatălui său, strănepotul primei doamne a Franţei a fost atacat de protestatari antiguvernamentali luni seara, în faţa magazinului de ciocolată al familiei din Amiens.

338 afișări
Imaginea articolului Strănepotul lui Brigitte Macron a fost bătut într-o presupusă agresiune motivată politic

Sursa foto: AFP

Strănepotul nepotului primei doamne a Franţei, Brigitte Macron, care conduce magazinul de ciocolată al familiei, a fost bătut într-o agresiune aparent motivată politic, au declarat marţi surse din poliţie şi din familie.
 
Jean-Baptiste Trogneux a fost atacat de protestatari antiguvernamentali luni seară în faţa faimosului magazin de ciocolată Trogneux din Amiens, în nordul Franţei, a declarat tatăl său pentru Agenţia France-Presse.
 
Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost lovit la cap, la braţe şi la picioare de către agresorii săi, care l-au insultat "pe preşedinte, pe soţia sa şi pe familia noastră" înainte de a fugi, a declarat Jean-Alexandre Trogneux.
 
"Au depăşit limita. Sunt uluit", a adăugat el, precizând că fiul său a fost consultat de un medic şi că aşteaptă rezultatele unei tomografii, relatează Le Monde
 
Brigitte Macron a emis o declaraţie în care a condamnat "laşitatea, prostia şi violenţa" atacului. "Sunt complet solidară cu familia mea şi am ţinut legătura în mod constant de la ora 23:00 de ieri", a adăugat ea. "Am denunţat în mai multe rânduri acest tip de violenţă care nu poate duce decât la ce este mai rău".
 
Poliţia locală a declarat că a arestat opt persoane după atac, care a avut loc la scurt timp după ce preşedintele Macron a apărut pentru un interviu la principalul program de ştiri TV din ţară, luni seara.
 
Familia lui Brigitte Macron a condus timp de şase generaţii magazinul de ciocolată Jean Trogneux din centrul oraşului său natal Amiens, specializându-se într-un dulce local pe bază de migdale cunoscut sub numele de Amiens Macaron.
 
Afacerea familiei Trogneux, care s-a extins ulterior în tot nordul Franţei, a fost vizată în mod repetat de protestatari în timpul celor şase ani de mandat ai lui Macron, pe fondul zvonurilor - negate în mod repetat - potrivit cărora prima familie ar avea un interes financiar în companie.
 
"Magazinul nu este implicat în politică", a declarat marţi Jean-Alexandre Trogneux pentru ziarul local Le Courrier Picard.
 
"Emmanuel Macron nu are nimic de-a face cu afacerea noastră. Nu îi înţeleg pe toţi aceşti oameni care continuă să ne agaseze. Unii dintre ei chiar cer boicotarea magazinelor şi produselor noastre. Ei încurcă totul".
 
Macron a stârnit cele mai mari demonstraţii din ultima generaţie din cauza reformelor sistemului de pensii, care includ creşterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64 de ani în cursul acestui an. În timpul protestelor din aprilie, a fost provocat un incendiu la unul dintre restaurantele sale preferate din Paris, braseria de lux La Rotonde.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici