Student canadian, acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec

Un student canadian, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de crimă de gradul întâi pentru uciderea a şase persoane într-o moschee din Quebec, în timpul rugăciunilor de seară, informează The Guardian.

1845 afișări
Imaginea articolului Student canadian, acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec

Student canadian, acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec

Alexandre Bissonnette, student al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii Laval, a fost acuzat de asemenea de alte cinci tentative de omor.

O organizaţie locală ce susţine refugiaţii, Bienvenu aux réfugiés, a comunicat faptul că numele lui Bissonnette le este familiar, descriindu-l pe acesta drept o persoană care posta în mediul online comentarii prin care denigra refugiaţii şi care şi-a exprimat suportul pentru Marine Le Pen, liderul partidului francez de centru-dreapta, Frontul Naţional.

Şase persoane au fost ucise, iar opt altele rănite, în urma unui atac armat care a avut loc la Centrul Cultural Islamic din oraşul canadian Quebec.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici