Studenţii au devastat sediul Partidului Conservator din Londra, în timpul unei manifestaţii - VIDEO

Studenţii britanici au pătruns, miercuri, în clădirea care găzduieşte sediul Partidului Conservator din Londra, după ce au spart geamurile acesteia, în cadrul unei manifestaţii împotriva triplării taxelor de înscriere la universitate.

37 afișări
Imaginea articolului Studenţii au devastat sediul Partidului Conservator din Londra, în timpul unei manifestaţii - VIDEO

Studenţii au devastat sediul Partidului Conservator din Londra, în timpul unei manifestaţii

Aproximativ 100 de studenţi se aflau, în jurul orei 15.00 GMT (17.00 ora României) în clădirea situată în apropierea Parlamentului, pe malul Tamisei, în timp ce poliţiştii încercau să îi îndepărteze cu ajutorul bastoanelor.

Alţii au reuşit să urce pe acoperiş, unde au desfăşurat bannere.

Studenţii au aprins focul în faţa turnului, iar poliţia a baricadat ulterior intrarea în clădire, a constatat un jurnalist al AFP.

Forţele de ordine au fost vizibil surprinse de violenţe, o unitate de scutieri fiind trimisă la faţa locului doar târziu.

Studenţii, însoţiţi de profesori, au început să protesteze paşnic, în cursul dimineţii, împotriva proiectului guvernamental de mărire a taxelor de şcolarizare în facultăţile englezeşti. La prânz, defilau cel puţin 20.000 de studenţi, potrivit poliţiei, şi peste 50.000 potrivit organizatorilor.

Aceasta este cea mai importantă manifestaţie organizată de la preluarea funcţiei de către Guvernul conservator al lui David Cameron, în mai.

"Oamenii politici par să ia în derâdere (ce se întâmplă). Ar trebui să ia bani de la persoane care câştigă mult, care au salarii cu şapte cifre, nu de la studenţi care nu au bani", a declarat Anna Tennant-Siren, studentă la universitatea Ulster din Coleraine.

"Deputaţii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a duce această politică scandaloasă", a afirmat preşedintele Sindicatului naţional al studenţilor, Aaron Porter.

În prezent, taxele de înscriere pentru studenţii britanici şi europeni în universităţile englezeşti nu pot depăşi 3.290 de lire sterline (3.777 de euro) de student pe an.

Dar Guvernul conservatorului David Cameron vrea să autorizeze universităţile să fixeze aceste taxe la maxim 6.000 de lire sterline şi, "în circumstanţe excepţionale", la 9.000 de lire sterline.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici