Studentul american eliberat, în comă, de Coreea de Nord: Medicii din SUA contrazic povestea lui Otto Warmbier spusă de Phenian

Medicii americani nu au găsit "nici un semn de botulism" la studentul american eliberat de Coreea de Nord după mai bine de 15 luni de detenţie.

21928 afișări
Imaginea articolului Studentul american eliberat, în comă, de Coreea de Nord: Medicii din SUA contrazic povestea lui Otto Warmbier spusă de Phenian

Studentul american eliberat, în comă, de Coreea de Nord: Medicii din SUA contrazic povestea de la Phenian în cazul lui Otto Warmbier

Autorităţile de la Phenian susţin că starea de comă în care se află Otto Warmbier, de 22 de ani, a fost provocată anul trecut de botulism şi de o pastilă de somn pe care ar fi luat-o după proces. Tânărul nu a comunicat în niciun fel de când a ajuns acasa, în Ohio, relatează BBC

"Starea lui neurologică poate fi cel mai bine descrisă ca fiind o stare vegetativă", a explicat Dr. Daniel Kanter.

Otto Warmbier "nu arată nici o înţelegere a limbajului" şi are "pierderi extinse de ţesut cerebral" care probabil au fost cauzate de un stop cardiac, arată specialistul. 

Potrivit testelor, efectuate după ce Otto Warmbier a sosit la Centrul Medical din Cincinnati, nu există semne că ar fi fost abuzat fizic în perioada în care a fost încarcerat în Coreea de Nord. 

Starea lui Warmbier nu este "ceea ce vedem în mod normal în traumatismele cerebrale traumatice. Este tipul pe care îl vedem în cazul unui stop cardiac", a mai spus medicul Kanter.

Medicii din SUA au ajuns la concluzia că starea de comă în cazul lui Otto Warmbier este cauzată de lipsa de oxigen şi de sânge în creier.

De altfel, joi, tatăl lui Otto Warmbier şi-a exprimat îndoiala cu privire la povestea nord-coreeană legată de cauza comei în care se află fiul său. 

"Chiar explicaţia, că botulismul şi pastila de somn ar fi provocat coma, ar fi reală - deşi este greu de crezut - nu exista nicio scuză pentru o naţiune civilizată pentru păstrarea secretului privind condiţia lui şi să îi nege dreptul de a fi tratat şi îngrijit", a spus tatăl tânărului. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici