STUDIU. Compania americană Moderna spune că vaccinul său împotriva Covid-19 are rezultate promiţătoare la pacienţii vârstnici

  • Compania americană Moderna spune că vaccinul său împotriva Covid-19 are rezultate promiţătoare la pacienţii vârstnici.
  • Vaccinul a fost testat pe 10 adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani şi 10 adulţi în vârstă de 71 de ani şi mai mari, a precizat Moderna.
  • Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile pauză între ele.
  • Vaccinul a produs anticorpi neutralizanţi, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T, au spus reprezentanţii Moderna.
1679 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Compania americană Moderna spune că vaccinul său împotriva Covid-19 are rezultate promiţătoare la pacienţii vârstnici

Profimedia

Potenţialul vaccin împotriva coronavirusului a generat un răspuns imun promiţător la pacienţii vârstnici,  după studiu de faza I, a anunţat miercuri compania americană Moderna.
 
Compania a testat vaccinul pe 10 adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani şi 10 adulţi cu vârstă de 71 de ani şi mai mari, au precizat reprezentanţii Moderna. Fiecare participant a primit două doze de 100 micrograme de vaccin la 28 de zile diferenţă între ele, noteaza CNBC.
 
Moderna a spus că răspunsurile imune la persoanele cu vârste cuprinse între 56 si 70 de ani, peste 70 de ani şi cele între 18 şi 55 de ani au fost similare.
 
Voluntarii au produs anticorpi neutralizanţi, despre care cercetătorii cred că sunt necesari pentru a construi imunitate la virus, şi celule T, a precizat Moderna în rezultatele sale. În plus, anticorpii care au fost produşi au fost mai mari decât cei observaţi la persoanele care şi-au revenit după Covid-19.
 
Vaccinul a părut să fie bine tolerat, nefiind raportate reacţii adverse grave, au susţinut reprezentanţii companiei. Unii pacienţi au raportat oboseală, frisoane, dureri de cap şi dureri la locul unde a fost făcută injecţia, dar majoritatea simptomelor au trecut în două zile.
 
Acţiunile Moderna au crescut cu aproape 6% după publicarea datelor studiului.
 
Moderna este unul dintre cei mai importanţi concurenti in cursa pentru a dezvolta un vaccin impotriva Covid-19, care a infectat peste 23,9 milioane de oameni în întreaga lume şi a ucis cel puţin 820.100, conform datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. Există peste 170 de vaccinuri în dezvoltare la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cel puţin 31 sunt în studii clinice, a spus OMS.
 
Oficialii din domeniul sănătăţii din SUA spun că nu se revine la „normal” până când nu există un vaccin.
 
Vaccinul experimental dezvoltat de Moderna conţine material genetic numit RNA sau mRNA, iar oamenii de ştiinţă speră să provoace sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virusului. În mai, compania a lansat date preliminare care au arătat anticorpii produşi de vaccin la 45 de adulţi sănătoşi.
 
Oamenii de ştiinţă au avertizat anterior că studiul în faza 1 a fost mic, iar rezultatele pot diferi pentru alte persoane, inclusiv pe cele în vârstă care, în general, au un răspuns imun mai slab. Noile date de miercuri vor spori probabil speranţele că ar putea exista un vaccin sigur şi eficient pentru prevenirea Covid-19 până la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021.
 
Compania a înregistrat până în prezent peste 13.000 de participanţi la studiul sau de faza finală.
 
La începutul acestei luni, preşedintele Donald Trump a anunţat că guvernul american va cumpăra 100 de milioane de doze de vaccin de la Moderna, într-un acord în valoare de 1,53 miliarde de dolari. SUA au investit deja 955 milioane dolari în dezvoltarea vaccinurilor Moderna, ceea ce duce la investiţiile totale de aproape 2,5 miliarde de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici