Studiu: Copiii pot purta coronavirusul în căile respiratorii timp de săptămâni

  • Copiii pot fi purtători ai noului coronavirus săptămâni întregi
  • Cercetătorii din Coreea de Sud cred că au descoperit modul în care se poate răspândi „în tăcere” virusul SARS-COV-2
  • Peste 90% dintre copiii infectaţi nu sunt depistaţi în cazul unei testări doar a pacienţilor simptomatici
3375 afișări
Imaginea articolului Studiu: Copiii pot purta coronavirusul în căile respiratorii timp de săptămâni

Studiu: Copiii pot purta coronavirusul în căile respiratorii timp de săptămâni

Copiii pot transporta coronavirusul în nas şi gât săptămâni întregi chiar dacă nu prezintă niciun simptom, ceea ce ar putea explica modul în care virusul se poate răspândi în tăcere, arată î echipă de cercetători din Coreea de Sud.

„Din acest studiu rezultă că infecţiile neidentificate ale copiilor ar fi putut fi asociate cu transmiterea silenţioasă a COVID-19 în comunitate”, au scris cercetătorii.

„Autorii studiului estimează că 93% dintre copiii infectaţi nu au fost identificaţi, într-o strategie axată doar pe testarea pacienţilor simptomatici”, au scris ei.

„Interesant este faptul că acest studiu se aliniază la datele privind adulţii, în care până la 40% dintre adulţi pot rămâne asimptomatici în faţa infecţiei”, au scris într-un document Dr. Roberta DeBiasi şi dr. Meghan Delaney, ambii de la Spitalul Naţional pentru Copii din Washington, DC, citaţi de CNN.

Studiul apare într-un moment în care Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA a fost criticat pentru schimbarea liniilor directoare privind testarea asimptomatică, pe care Academia Americană de Pediatrie a numit-o „un pas periculos înapoi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici