Studiu: Noul coronavirus este o combinaţie între virusul liliecilor şi cel de la un pangolin

Teoriile conspiraţiei care susţin că noul coronavirus au fost conceput într-un laborator ca parte a unui atac biologic au fost din nou desfiinţate de un nou studiu. Concluziile specialiştilor arată că tulpina care a cauzat pandemia de COVID-19 s-a dezvoltat în mod natural, scrie ABC News citând un studiu publicat în publicaţia de specialitate Nature Medicine.

5779 afișări
Imaginea articolului Studiu: Noul coronavirus este o combinaţie între virusul liliecilor şi cel de la un pangolin

Studiu: Noul coronavirus este o combinaţie între virusul liliecilor şi cel de la un pangolin

Studiul, realizat de o echipă de experţi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane din statele Unite, arată că noul coronavirus „nu este un produs de laborator sau un virus manipulat”.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că noul coronavirus nu este o creaţie umană, deoarece nu conţine niciun element al unui virus folosit anterior.

El spun că cel mai probabil a apărut printr-o recombinare a unui virus găsit în lilieci şi a unui alt virus provenit de la un pangolin.

COVID-19 este 96% identic cu un coronavirus găsit în lilieci, au spus cercetătorii, dar cu o anumită variaţie care ar putea reprezenta cauza care l-a făcut atât de infecţios.

„Ştim din studiul altor coronavirusuri că se poate ajunge la această variaţie şi astfel pot deveni mai patogeni”, a declarat Dr. Robert Garry, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Tulane şi unul dintre autorii studiului. "Aceasta poate fi o explicaţie plauzibilă pentru motivul care a făcut ca acest virus să fie atât de uşor transmisibil şi a provocat această pandemie", continuă acesta.

Autorii studiului spun şi că virusul nu îşi are originea în piaţa de peşte din Wuhan, China, aşa cum s-a crezut până acum.

„Analizele noastre, precum şi altele, indică o origine mai timpurie decât asta”, a spus Garry.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici