SUA: 46 de migranţi au murit în remorca unui camion

46 de migranţi au fost găsiţi morţi în remorca unui camion în San Antonio, iar 16 persoane au fost duse la spital, anunţă autorităţile americane, potrivit CNN.

1472 afișări
Imaginea articolului SUA: 46 de migranţi au murit în remorca unui camion

SUA: 46 de migranţi au murit în remorca unui camion

Cel puţin 46 de persoane au fost găsite moarte în interiorul unui camion, luni, în San Antonio, potrivit autorităţilor, într-un eveniment pe care primarul Ron Nirenberg l-a numit „o tragedie umană îngrozitoare". Consiliera municipală Adriana Rocha Garcia s-a referit la victime ca fiind migranţi, după ce a fost informată despre situaţie de către şeful poliţiei din San Antonio.

Autorităţile au fost alertate la faţa locului cu puţin înainte de ora 18.00, când un muncitor dintr-o clădire din apropiere a auzit un strigăt de ajutor, a declarat şeful poliţiei din San Antonio, Bill McManus, într-o conferinţă de presă. Muncitorul a găsit o rulotă cu uşile parţial deschise şi a văzut mai multe persoane decedate înăuntru, a spus McManus.

16 persoane, 12 adulţi şi patru copii, au fost transportate la unităţi medicale din apropiere, potrivit şefului pompierilor din San Antonio, Charles Hood. Cei care au fost găsiţi în viaţă erau fierbinţi la atingere, dar conştienţi, a spus Hood. În remorcă nu erau apă şi nici aer condiţionat. Luni în zona San Antonio a fost deosebit de cald.

Oficialii au declarat că speră că persoanele transportate la spital se vor recupera. Trei dintre migranţii găsiţi au fost duşi la Spitalul Metodist Metropolitan şi sunt în stare stabilă, potrivit unui purtător de cuvânt al Methodist Healthcare. Cei 60 de pompieri care se aflau la faţa locului vor participa la şedinţe de evaluare a stresului provocat de un incident critic, a declarat Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion şi să vedem grămezi de cadavre înăuntru. Niciunul dintre noi nu vine la muncă imaginându-şi aşa ceva", a spus şeful pompierilor.

„Este tragic. Sunt, din câte ştim, 46 de persoane care nu mai sunt printre noi, care aveau familii, care probabil încercau să îşi găsească o viaţă mai bună. Şi avem 16 persoane care se luptă pentru viaţa lor în spital", a declarat şi primarul Nirenberg.

Unitatea de investigaţii a Departamentului de Securitate Internă al SUA a fost alertată de poliţia din San Antonio cu privire la „un presupus eveniment de trafic de persoane" şi conduce ancheta, a precizat un purtător de cuvânt al Serviciului de Imigrări şi Vamă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici