SUA a depăşit 42.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce americanii cer ridicarea restricţiilor

Decesele cauzate de coronavirus în SUA au atins luni 42.000, potrivit unui raport al Reuters, în timp ce sute de protestatari s-au adunat în capitalele statelor americane pentru eliminarea restricţiilor, oficialii cerând răbdare până când vor fi disponibile mai multe testări.

676 afișări
Imaginea articolului  SUA a depăşit 42.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce americanii cer ridicarea restricţiilor

SUA a depăşit 42.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce americanii cer ridicarea restricţiilor

Măsurile de izolare la domiciliu, despre care specialiştii spun că sunt esenţiale pentru a încetini răspândirea corovirusului, au oprit economia şi au obligat peste 22 de milioane de oameni să solicite ajutoare de şomaj în ultima lună.

Statele Unite au de departe cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, cu peste 774.000 de infectări, în creştere de 20.000, cu mai multe state care încă nu au raportat cazuri. Noile cazuri raportate din SUA par să scadă de la aproximativ 30.000 pe zi săptămâna trecută.

Montana a raportat luni pentru prima dată cazuri zero cazuri după prelucrarea a 153 de teste în ultimele 24 de ore, potrivit site-ului web al statului.

Decesele au încetinit, de asemenea, în ultimele zile, crescând cu aproximativ 1.500 până acum, luni, în comparaţie cu peste 2.000 pe zi în cea mai mare parte a săptămânii trecute. Statele Unite au înregistrat miercuri un număr de 2.806 de decese într-o singură zi.

Puncte fierbinţi apar însă în Chicago, Boston şi Philadelphia. Connecticut a înregistrat o creştere record a cazurilor şi deceselor, după ce Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au revizuit numărul de îmbolnăviri şi decese. CDC a sfătuit statele să numere cazuri şi decese probabile, dar netestate încă.

Mulţi dintre protestatarii care solicită încetarea restricţiilor şi-au exprimat neîncrederea faţă de experţii din domeniul sănătăţii şi scepticism cu privire la amploarea efectivă a pandemiei, acuzând oficialii că au supraalimentat şi au întreprins acţiuni care au cauzat mai mult rău decât virusul însuşi.

Experţii în domeniul sănătăţii şi parlamentarii din primele linii ale luptei pentru combaterea pandemiei au avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu un al doilea val chiar mai mortal de infecţii, dacă restricţiile vor fi ridicate prematur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici