SUA acuză mişcarea Hezbollah de implicare directă în acţiunile de reprimare din Siria

Departamentul american al Trezoreriei acuză mişcarea şiită Hezbollah că are un "rol central" în acţiunile de reprimare comise de regimul Bashar Al-Assad.

292 afișări
Imaginea articolului SUA acuză mişcarea Hezbollah de implicare directă în acţiunile de reprimare din Siria

SUA acuză mişcarea Hezbollah de implicare directă în acţiunile de reprimare din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite doresc să evidenţieze activităţile Hezbollah în Siria şi rolul central al mişcării în violenţele regimului Al-Assad împotriva poporului sirian", se arată într-un comunicat al Departamentului american al Trezoreriei.

Vineri dimineaţă, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat american a anunţat că Statele Unite se pregătesc să intensifice sancţiunile împotriva Siriei.

Trezoreria americană acuză mişcarea teroristă Hezbollah, susţinută de Iran şi Siria, că furnizează "antrenament, consultanţă şi susţinere logistică regimului sirian în acţiunile militare împotriva opoziţiei".

Conform Trezoreriei americane, organizaţia şiită condusă de şeicul Hassan Nasrallah a "facilitat" formarea forţelor guvernamentale siriene prin intermediul Gardienilor Revoluţiei din Iran. "Susţinerea pe care Hezbollah o acordă Guvernului sirian evidenţiază adevărata natură a acestei organizaţii teroriste şi rolul destabilizator în regiune", a declarat David S. Cohen, un oficial din cadrul Trezoreriei americane.

Protestele violente din Siria, acţiunile de reprimare şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate din Siria s-au soldat până acum cu peste 21.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Bilanţul nu poate fi confirmat din surse independente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici