SUA afirmă că vor avea o "prezenţă activă" în negocierile directe israeliano-palestiniene

Washingtonul va avea o "prezenţă activă şi susţinută" în timpul negocierilor directe dintre israelieni şi palestinieni, a afirmat, marţi, emisarul special în Orientul Mijlociu, George Mitchell.

37 afișări
Imaginea articolului SUA afirmă că vor avea o "prezenţă activă" în negocierile directe israeliano-palestiniene

SUA afirmă că vor avea o "prezenţă activă" în negocierile directe israeliano-palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se înainte de reluarea oficială, joi, a negocierilor directe între premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, Mitchell a afirmat că Statele Unite vor avea "o prezenţă activă şi susţinută".

"Acest lucru nu înseamnă că Statele Unite trebuie să fie neapărat reprezentate la fiecare întâlnire. Recunoaştem importanţa discuţiilor bilaterale între părţi şi le încurajăm", a declarat Mitchell.

"Totuşi, nu înseamnă nici că Statele Unite vor rămâne pe margine şi că nu vor participa activ. Operăm în manieră rezonabilă şi cu bun simţ, în funcţie de circumstanţe", a subliniat el.

Întrebat în legătură cu implicarea directă a preşedintelui Obama în aceste negocieri, Mitchell a remarcat faptul că "preşedintele a fost implicat personal (în acest proces) chiar de la început".

"Sunt sigur că preşedintele va efectua o evaluare pe baza circumstanţelor de la momentul respectiv, pentru a afla dacă este rezonabil şi necesar să participe", a adăugat trimisul special.

Preşedintele Obama "are multe, multe obligaţii importante, dar o pace completă în Orientul Mijlociu constituie o mare prioritate pentru el", a mai spus Mitchell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici