SUA: anchetatorilor le-au trebuit 52 de ani să identifice autorul unui jaf comis asupra unei bănci

Autorul unuia dintre cele mai faimoase jafuri bancare din America a fost identificat după 52 de ani de căutări, au anunţat autorităţile, citate de BBC.

1015 afișări
Imaginea articolului SUA: anchetatorilor le-au trebuit 52 de ani să identifice autorul unui jaf comis asupra unei bănci

SUA: anchetatorilor le-au trebuit 52 de ani să identifice autorul unui jaf comis asupra unei bănci

Ted Conrad era casier la Society National Bank din Cleveland, Ohio, şi a jefuit banca în iulie 1969.

El a dispărut cu 215.000 de dolari, în valoare de 1,7 milioane de dolari în prezent.

Anchetatorii de la US Marshals Service au declarat că acesta a dus ulterior o viaţă liniştită şi modestă.

Conrad, care a murit în luna mai din cauza unui cancer pulmonar, avea 20 de ani când a comis jaful. Se pare că a profitat de securitatea slabă a băncii, ieşind cu banii într-o pungă de hârtie maro în timp ce sucursala se închidea într-o vineri.

Două zile mai târziu, când ceilalţi angajaţi ai băncii şi-au dat seama că banii dispăruseră, Conrad dispăruse deja.

Căutarea sa a durat mai bine de o jumătate de secol şi a apărut în emisiuni de televiziune precum America's Most Wanted şi Unsolved Mysteries.

Potrivit Serviciului de Poliţie Judiciară, Conrad le-ar fi spus prietenilor despre planurile sale de a jefui banca şi s-a lăudat cât de uşor ar fi să o facă. El ar fi fost obsedat de filmul 1968 al lui Steve McQueen „The Thomas Crown Affair”, pe care l-a vizionat de peste o duzină de ori în timpul pregătirii pentru jaf.

Şerifii spun că, după dispariţie, Conrad şi-a schimbat numele în Thomas Randele şi a fugit în Washington DC şi Los Angeles, înainte de a se stabili în cele din urmă într-o suburbie din Boston, la aproximativ 1.000 km de locul crimei.

Anchetatorii spun că, ulterior, a dus o viaţă liniştită şi modestă.

Cazul a rămas nerezolvat timp de zeci de ani, până când anchetatorii, alertaţi de apariţia necrologului lui Randele într-un ziar, au reuşit să facă legătura între actele pe care acesta le depusese în anii 1960 şi documentele pe care "Randele" le completase mai recent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jaf,
căutări,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici