SUA anunţă că vor primi între 5.000 şi 8.000 de refugiaţi sirieni în 2016

Statele Unite urmează să primească între 5.000 şi 8.000 de refugiaţi sirieni în 2016 şi examinează 15.000 de dosare trimise de ONU, a anunţat diplomaţia americană, în contextul în care patru milioane de sirieni au fugit din ţară din calea războiului din 2011 încoace, relatează AFP online.

528 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă că vor primi între 5.000 şi 8.000 de refugiaţi sirieni în 2016

SUA anunţă că vor primi între 5.000 şi 8.000 de refugiaţi sirieni în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Washingtonul urmează să primească pe teritoriul american "între 1.000 şi 2.000 de refugiaţi sirieni anul acesta şi între 5.000 şi 8.000 anul viitor, în 2016", a anunţat luni John Kirby, un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

El a precizat că "se studiază 15.000 de refugiaţi (ale căror dosare au fost) trimise de către Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Administraţia americană evalua în decembrie dosarele a 9.000 de persoane trimise de către Agenţia ONU pentru a fi primite în Statele Unite.

"Chiar dacă nu prin aceasta se măsoară succesul (unei politici), acceptarea unor refugiaţi contează", a apreciat Kirby, al cărui Guvern a deblocat ajutoare umanitare în valoare de patru miliarde de dolari, începând din 2011, pentru refugiaţii şi persoanele strămutate din calea războiului sirian.

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi Antonio Guterres anunţa în iulie că numărul refugiaţilor sirieni a depăşit patru milioane de oameni, majoritatea trăind în mizerie şi visând să emigreze în Europa, după ce şi-au pierdut orice speranţă de a reveni în ţara lor, devastată de război de peste patru ani.

Cel mai mare număr de refugiaţi sirieni se află în Turcia şi Liban, iar UNHCR estimează că, până la sfârşitul anului, numărul total al refugiaţilor sirieni va ajunge la 4,27 de milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici