SUA au bombardat poziţii SI în Irak înainte ca Obama să anunţe strategia împotriva jihadiştilor

Avioane de vânătoare americane au efectuat marţi noi atacuri asupra unor poziţii deţinute de jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) în partea de vest a Irakului, cu o zi înainte ca Barack Obama să anunţe strategia Statelor Unite de luptă împotriva jihadiiştilor.

494 afișări
Imaginea articolului SUA au bombardat poziţii SI în Irak înainte ca Obama să anunţe strategia împotriva jihadiştilor

SUA au bombardat poziţii SI în Irak înainte ca Obama să anunţe strategia împotriva jihadiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avioane de vânătoare şi avioane fără pilot americane au efectuat atacuri luni şi marţi în apropiere de Barajul de la Haditha, în provincia Al-Anbar, a anunţat CENTCOM, Comandamentul militar american însărcinat cu regiunile Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Atacurile au fost efectuate "în vederea susţinerii forţelor de securitate irakiene şi a triburilor sunnite care protejează Barajul de la Haditha" împotriva militanţilor SI, a precizat CENTCOM/

Bombardamentele americane au permis "distrugerea sau avarierea" a opt vehicule înarmate aparţinând SI, dintre care două transportau piese de artilerie antiaeriană, dar şi a altor cinci vehicule şi unui camion de transport.

Toate avioanele americane au părăsit zona de bombardaent neatinse.

În total, Statele Unite au efectuat, începând de la 8 august, 153 de raiduri în Irak, au precizat oficiali americani.

Aceste atacuri au avut loc în contextul în care preşedintele american Barack Obama se pregăteşte să susţină miercuri seara un discurs la Casa Albă în care va prezenta strategia pe care intenţionează să o pună în aplicare cu obiectivul contracarării jihadiştilor din cadrul SI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici